גוש – 7729
חלקות – 2, 7-10, 15-17
בעלות – הרוב פרטי
מרחק מבנייה – 100 מטרים מדרום שכונת בית אליעזר לחלקות הקרובות בגוש
מצב תכנוני/הקרקע – חלקות 2, 7-10, 15-17 בגוש 7729 ממוקמות בדרום מזרח העיר חדרה בסמוך לשכונת בית אליעזר, השכונה הגדולה בעיר. לפי תמ”מ 6 החלקות מיועדות יחד עם רוב גוש 7729 לאזור של שטח חקלאי/נוף כפרי פתוח. בנוסף חלק מחלקות 7-8, 16-17 וחלקה 2 במלואה נכללות בתכנית תתל/6/3/4 לצורך הפקעה לטובת כביש 9. גם לפי תכנית המתאר של חדרה חד/2020 שאושרה בוועדה המחוזית במרץ 2014, גוש 7729 מיועד לשטח חקלאי/נוף כפרי פתוח. לאחר אישורה של תכנית כביש 9, חלק מבעלי הקרקעות הגישו תביעה בוועדת ערר מחוז חיפה כנגד מ.ע.צ על ירידה בערך המקרקעין הנותר לאחר ההפקעה לטובת כביש 9. שמאי מכריע העריך שבעקבות הצב התכנוני הקודם לתכנית כביש 9 לא חלה ירידת ערך בחלקה. חלקה 15 בגוש 7729 יכולה לגלות אופטימיות זהירה למרות ייעודה הנוכחי לשטח חקלאי/נוף כפרי פתוח, מאחר ולא מופקעת לצורך כביש 9 ונמצאות בקרבה יחסית לבנייה קיימת, כך שלאחר יישומה של תכנית חד/2020 ובהקמה עתידית של תכניות מתאר חדשות במחוזות השונים יכול להיות שייעודה ישתנה.

סיכויים וצפי זמן להפשרת הקרקע – עד להקמת תכניות מתאר חדשות במחוזות השונים הקרקע לא תהיה מיועדת להפשרה.
מחיר מומלץ – 400-450 ₪ למטר
דירוג * לעיר יש פרויקטים מעניינים יותר להציע שנכללים בתכניות עם שינוי ייעוד למגורים.
להערכת שמאי מכריע בערר לגבי ירידת ערך המקרקעין הנותר לאחר ההפקעה– לחץ כאן עמוד 22
שלום,
מצאתי את הכתבה הנ”ל שמציינת כי בכוונת עיריית חדרה לקדם בשיתוף הממשלה הקמת 6000 יח”ד ושטחי תעסוקה בקרקעות הנמצאות דרומית מזרחית לשכונת בית אליעזר. לשם כך ישונה ייעודם מקרקע חקלאית לקרקע למגורים ולמסחר.
האם תוכלו לשפוך אור על החלקות שלדעתכם יושפעו מכך ומה השווי העדכני למ”ר הנגזר מהתפתחות זו.
(אני מחזיק בזכויות בחלקה 15).
תודה,
נדב
שלום נדב גורן ותודה על תגובתך
קידום תכנית הפשרה במסלול מהיר בשיתוף הממשלה הוא על הקרקעות שמיועדות למגורים לפי תכנית חד/2020 , ולא על הקרקעות שמיועדות להישאר שטח חקלאי
רצוי להמתין להכנת התכנית על ידי עיריית חדרה בה יצוינו הגושים והחלקות שנכללים בתכנית, בכדי לתת הערכה כלשהי
במידה וכן יוחלט להכניס שטחים שלא מיועדים למגורים (כגון גוש 7729) , סיכוי גבוה שקרקעות אלו יקבלו זכויות חלקיות (אם בכלל) לעומת הקרקעות שמיועדות לטובת מגורים
בתקופה הקרובה האתר יעקוב אחרי המתרחש ויעדכן ככל שנדרש בחוות הדעת
ראשית שלום ותודה על עבודתכם,
הייתי מעוניין לדעת אם יש עדכון חדש לגבי הותמ”ל 1055?
האם גוש 7729 יכנס כאזור תעסוקה כמו שפורסם בשולחן העגול?
תודה מראש,
אריק
שלום אריק ותודה על תגובתך
נכון להיום קיימת הקפאה של קידום תמ”ל/1055, בעיקר כי לתכנית יש רק התנגדויות (תושבים, העיירה עצמה ועוד..), שנובעות מכך התכנית סותרת את ייעודה של הקרקע לטובת נוף כפרי פתוח (לפי תמ”מ 6 – תכנית מתאר מחזוית -מחוז חיפה, ותכנית המתאר לעיר חדרה חד/2020).
“חוסר ההתלהבות” מצד רב של גורמים , גורם להאטה או הקפאה של המתחם על ידי הוותמ”ל עצמו (מתחמים מועדפים לדיור בקיצור).
בעת התפתחות כזו או אחרת, נעדכן בחוות הדעת.
שאלה
האם עדיין ההתנגדויות בתוקף ואיפה עומדים האישורים. תודה
שלום חיים ותודה על תגובתך
מאחר ואין תכנית פורמלית למתחם, לא ברור לאילו התנגדויות או אישורים אתה מתכוון..
הייתי מעוניין לדעת האם יש עדכון לגבי הכללת החלקות הנ”ל בתוכנית תמ”ל 1055? מה מצב ההתקדמות עדיין יש הקפאה בשל ההתנגדויות? (גוש 7729 חלקות 8-9)
שלום דניאל ותודה על תגובתך.
המתחם ממתין לניסיון קידום נוסף של הוותמל.
בעת הקמת תכנית ממשית למתחם, בעלת תוקף, אנו נעדכן זאת בחוות הדעת.
נראה שיש קרקעות בגוש 7729 חלקות 8 ו9 שמשווקות ב1300000 שח למאה מטר מסחרי עתידי. האם תיתכן הפשרה כזאת לטובת מסחר? ומה הצפי?
לפי זה נראה שהשתנו דברים.
מה נסגר בשולחן העגול ?
שלום נבו ואורן ותודה על תגובתכם.
בישיבת הוותמל האחרונה, מסתמן שעדיין קיים ניתוק מוחלט בין העירייה המתנגדת לתכנית (שנציגיה לא הופיעו לאותה ישיבה) לוותמל עצמו (שלא ממש מצליח להוכיח את עצמו, לא רק בחדרה..).
גם כ 70 אחוזים מהנציגים בישיבה התנגדו לתכנית (משרד הגנת הסביבה, משרד החקלאות, נציג הוועדה המחוזית, רשות הגנים ועוד..).
כך שיש עוד דרך לא קצרה בעניין.
כך או כך, 100 מ”ר לא יספיקו בוודאות לזכות בתכנית (ואם וכאשר תאושר), שההערכה עם צמצום היחידות היא ל 3-4 יחידות לדונם במקרה האופטימלי, כך שהמחיר שציינת הוא מופרז לחלוטין, ויכול לשקף את שווי הקרקע כיותר ממופשרת.
בנוסף הומלץ על צמצום הקו הכחול של התכנית, כך שעדיין לא ברור אלו שטחים יכללו אם וכאשר ( כגון חלקה 8 ).
נכון להיום מומלץ ביותר להמתין לוודאות תכנונית של המתחם.
פשש.. מידע זהב תודה ענקית.
אבל האם יש צפי כמה זמן לחכות?
ובכלל האם מי שרכש במחיר של כ 110000 שטח של 100 מ”ר בחלקה 8 (אני)
עשה טעות הסטרית?
שלום יינון ותודה על תגובתך.
גם במידה והתכנית כן תתקדם, ובמתכונת הנוכחית (ללא צמצום הקו הכחול), שווי השטח שציינת אמור להיות שווה בהפשרה פחות או יותר למחיר אותו שילמת היום, כך שעליית הערך פוספסה לחלוטין במקרה זה.
כיום יש המלצה על צמצום הקו הכחול, כך שעדיין לא ברור האם החלקה תיכלל ובאיזה אחוז.
האם התקדם משהו בקשר לגוש 7729 חלקה 15 ?
בתודה מראש על האתר הנפלא.
שלום נפתלי ותודה על תגובתך.
תוכל לקרוא את השתלשלות האירועים לגוש 7729 חלקה 15 בתגובות לחוות הדעת בגוש 10405 – לחץ כאן
מאחר ושני הגושים נכללים במתחם שהוכרז על ידי מנהל התכנון, התייחסות ל 10405 זהה להתייחסות ל 7729.